ok, neliels first impression review no manis:
Tātad, kā jau zināms, spēli uzsākam Vault 101 bērnībā, kur piedzīvojam, ka te'vs pamet Vault un neatgriežas. Tad tiekam apmācīti ar visu spēles mehāniku (izrāda PIP-Boy 3000 iespējas, iepazīstina ar S.P.E.C.I.A.L. atribūtu sistēmu utt) un izveidojam savu varoni (tāpat kā Oblivion, tiek dota iespēja seju izstaipīt kā vien mēs vēlamies). Tiekam iepazīstināti ar dialogu sistēmu, kas plus mīnus ir Oblivion dialogu sistēma ar nelieliem tvīkiem. Dialogi ļauj principā mums izvairīties no combat vai arī tieši otrādi, var radīt vēl vairāk sarežģījumus, ja neesam pietiekoši uzmanīgi

Tālāk viena no svarīgākajām lietām ir perki, kas praktiski ir viens no pamatelementiem, kas Fallout atšķir no daudzām citām RPG spēlēm. Perki ir daudz un dažādi - sākot ar tādiem, kas palielina aizsardzību no kaut kā, samazina damage ko gūstam no kaut kā, līdz tādiem kas palīdz combat situācijās, ka piem., slavenais Bloody Mess. Main plot (story) izskatās pietiekoši saistošs jau ar pirmiem spēles kadriem. Ir cerība, ka šeit nebūs Oblivion stulbība ar miļjons oblivion vārtu aizvēršānu, kas likās pārāk nogurdinoša, jo nekas nemainijās. Side kvesti ir daudz un dažādi un noteikti būs viens no tiem elementiem, kas spēs noturēt spēlētāju pie spēles. Vismaz vēl man nav uznākusi tā garlaicības sajūta, kas bija Oblivionā pēc 6-8h spēlēšanas. Kopumā, tas būtu tas labākais, kas ir Falloutā.
Tagad par ne tik labām lietām, bet ne sliktām. Pasaule ir liela, bet tomēr redzama neliela haltūra (vai arī viltība, ko ne katrs pamanīs). Piemēram, lai radītu apjomīgu wasteland Washington D.C izskatu, mēs tiekam pārdozēti ar Bloom efektu, kas praktiski tālus objektus apslēpj un līdz ar to jauki tiekam galā ar frame rate (Bethesda noteikti mācījusies no Oblivion kļūdas, kad tur attālāki koku bija low level tekstūa, kas pienākot tuvāk tika nomainīta uz high level tekstūrām. Tikai tā pāreja bija ļoti atbaidoša un fucking neglīta, ka labrātāk sēdēju alās un mežos, lai tik nebūtu tādus tālu objektu skatus jāpiedzīvo). Tāpat redzams, ka Copy - Paste Bethesdai nav nekas svešs. Lielākā daļa indoor lokāciju ir ļoti līdzīgu ja ne pat vienādu (Bioware tieši tādu pašu kļūdu izstrādāja ar Mass Effect

). Pagaidām tīri vizuāli un performance ziņā izskatās, ka ir nostrādāts tīri labi (nejutās īpaši frame rate kritumi). Pats Combat nav īpaši nekas labs, bet nav arī slikts. Kā tiek ieiets combat mode, tā spēle nopauzējas un tiek piedāvāts izmantojot VATS izvēlēties pa kurieni šaut (katrai ķermeņa daļai ir noteikts preocentuāls skaitlis, kas attaino iespējamību pa to trāpīt). Protams, var arī spēlēt spēli kā šūteri un neizmantot VATS, bet tad nevajag brīnīties, ka no metra attāluma netrāpat pretiniekā, jo arī tad strādā tā vai tā procentuālā iespējamība pa noteiktu vietu trāpīt. Tas plus mīnus varētu būt apkopojums ar tā sakot labām, bet ne lieliskām lietām, tagad ķeramies pie sliktām lietām

Pirmkārt, AI. Es nezinu kas, bet nu spēlē AI ir viens no stulbākajiem, kas ir manīts. Gan pretinieki, gan paliģi, kas iet kopā ar spēlētāju ir apveltīti ar topogrāfisko daunismu (mans termins

) Bieži vien palīgi nespēj izpildīt elementāru lietu kā nolekt no neliela augstuma lejā. Tā vietā viņi dosies mega liela apkārtceļa meklējumos. Iestigt starp objektiem un netikt laukā ir viena no biežāk redzētām situācijām gan starp palīgiem, gan starp pretiniekiem. Otrkārt, šaušana reizēm ir neizprotama un kaut kādas maģiskas necauršaujamas neredzamas sienas nobloķē šavienu, kad esi aiz aizsega un no tā šauj. Iespējams trāpu pa aizsegu, lai arī skaidri redzu ka atsitas pret tukšu gaisu, bet nu dīvains glitch. Pati spēle arī šķiet kaut kā pārāk viegla. Paŗis Supermutanti tika apšauti nezaudējot ne kapeiku no HP.
Ok kopumā savelkot galus, kā jau visi gaidīja, plus mīnus Fallout 3 ir Oblivion with Guns. 90% taisnība visiem, kas to paredzēja. 10% ir tās labās lietas, kas tika uzlabotas salīdzinot ar Oblivion. Vai es ieteiktu spēli citiem? Grūti teikt, es teiktu 50/50, katram pašam jāpamēģina un jāizvēlas. Noteikti spēle nepatiks tiem, kam nepatika Oblivion. Bet diemžēl nevaru apgalvot, ka, ja Oblivion patika, tad arī šis patiks.
Pats es vēl nezinu vai ņemšu X360 versiju, pilnīgi iespējams, ka izspēlēšu PC un tad uninstall and forget